˙˙ g jahňacieho mäsa
150 g koreňovej zeleniny
1 pór
1 cibuľa
zelená zelerová a petržlenová vňať
muškátový oriešok
ďumbier
6 zrniek čierneho korenia
soľ.
Celé umyté mäso vložíme do osolenej studenej vody
pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu
koreňovú zeleninu
pór
zelerovú a petržlenovú vňať zviazanú do otiepky. Okoreníme korením
ďumbierom
muškátovým orieškom a uvaríme. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a polievku precedíme. Mäso nakrájame na kúsky a vložíme naspäť do polievky. Podávame so závarkou alebo s pečeňovými haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.