1200 g jahňacej hrude
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 100 g šunky
1 vajce
100 g ovčieho syra
100 g mrazeného špenátu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 až 3 lyžice strúhanky
zväzok pažítky
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
lyžica nasekaného oregana
1 čajová lyžička soli. Ďalej: 250 ml bieleho vína
tuk na pečenie
niť na previazanie.
Jahňaciu hruď nakrojíme po dĺžke
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Do misy dáme nadrobno nasekaný špenát a šunku
ktorú sme nakrájali na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
rozdrobený syr
vajce
strúhanku a nakrájanú pažítku. Ochutíme cesnakom rozotretým so soľou
nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekaným oreganom. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a rovnomerne rozložíme na mäso. Mäso zvinieme a previažme niťou. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho preložíme do rúry vyhriatej na 220 o C a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame bielym vínom. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.