1000 g jahňacích kotliet
1000 ml rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Jahňacie kotlety opláchneme pod tečúcou studenou vodou
osušíme. Vykostíme. Mäso nakrájame na asi 2 cm kúsky a uložíme do misiek. V hrnci na fondue zohrejeme olej (alebo tuk). Hrniec postavíme na varič
mäso napichujeme na vidličky a smažíme v horúcom tuku. Posypeme soľou
korením. Podávame s bielym chlebom natretým cesnakovým maslom
paradajkovou majonézou
marhuľovou omáčkou s karí
surovou paradajkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.