12 jahňacích kotliet
250 g čiernych olív
1 čili paprička
4 strúčiky cesnaku
múka
šálku olivového oleja
šťava z 2 citrónov
zväzok oregana
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Jahňacie kotlety osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
obalíme múkou a opečieme v oleji podľa chuti. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji krátko opražíme odkôstkované a rozštvrtené olivy. Pridáme nakrájanú čili papričku a nasekaný cesnak
podlejeme citrónovú šťavu a primiešame nasekané oregano. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme cukrom. Kotlety dáme na taniere a polejeme omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.