450 g chudého vykosteného jahňacieho mäsa (nakrájaného na malé kocky)
2 mrkvy (očistené a nakrájané na kolieska)
1 zelená paprika (zbavená semien a nadrobno nakrájaná)
2 nakrájané chilli papričky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa (olúpaná a nasekaná)
2 nasekané strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
2 lyžice oleja
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
1 čajová lyžička zmesi korenia piatich vôní
2 čajové lyžičky karí korenia
soľ podľa chuti.
Zohrejeme olej a asi 2 minúty v ňom pražíme cibuľu. Pridáme ďumbier s cesnakom a pražíme asi 1 minútu. Pridáme jahňacie mäso a za stáleho miešania oprážame asi 4 minúty. Posypeme korením piatich vôní a pridáme soľ
chilli papričky a paradajkový pretlak. Vmiešame 300 ml vody. Prikryjeme a varíme na miernom plameni asi 35 minút. Primiešame 2 lyžice vody s kukuričným škrobom a karí korenie. Pridáme zelenú papriku a varíme na miernom plameni asi 5 minút. Podávame s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.