1000 g jahňacieho mäsa
800 g zemiakov
150 ml oleja
2 cibule
2 byle rozmarínu
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Jahňacie mäso dobre potrieme soľou
vložíme na pekáč a polejeme olejom. Zemiaky nakrájame na plátky
osolíme a poukladáme okolo mäsa. Pridáme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy
bobkové listy a rozmarín. Pekáč prikryjeme čripňou
vložíme do pahreby
na čripňu dáme žravé uhlíky z dreveného uhlia a pečieme 2 hodiny. (Čripňa je ťažká pokrývka v tvare zvona
ktorá sa obkladá žravými uhlíkmi z pahreby)
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.