600 g vykosteného jahňacieho chrbta (kotletová časť)
pol balíčka bielej fazule
500 ml bieleho vína
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja (alebo masti)
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso očistíme
potrieme cesnakom
soľou a korením. V panvici opečieme na oleji mäso a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zriedime vínom (asi 120 ml) a vložíme bobkový list. Zakryté dusíme asi 45 minút. Počas dusenia podlievame vínom alebo vodou. Potom pridáme fazuľu
korenie podľa potreby a dusíme ďalších 15 minút. Mäso s fazuľou vyberieme a odložíme na teplé miesto. Šťavu vyvaríme dohusta. Mäso nakrájame a dáme na teplú misu spolu s fazuľou. Omáčku podávame zvlášť. Ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.