800 g jahňacieho mäsa zo stehna
250 g hlivy ustricovej
150 g nastrúhaného ovčieho syra
200 ml bieleho vína
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
6 lyžíc olivového oleja
250 ml mäsového vývaru
2 lyžice citrónovej šťavy
pár kvapiek worcestrovej omáčky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
vegeta
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
dobre ponatierame cesnakom rozotretým so soľou a necháme odležať minimálne 2 hodiny. Potom ho opečieme v rozpálenom oleji. Vyberieme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a očistené
umyté a nakrájané huby. Zaprášime múkou
zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Prikryjeme a varíme asi 10 minút. Primiešame nastrúhaný syr a ochutíme soľou
mletým čiernym korením
nastrúhaným muškátovým orieškom
worchestrovou omáčkou
citrónovou šťavou a vegetou. Mäso dáme na taniere
polejeme omáčkou a posypeme nakrájanou pažítkou. Podávame s cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.