Jahňacie stehno
maslo
cesnak
soľ.
Jahňacie stehno umyjeme
nasolíme a medzi kosť a mäso vsunieme niekoľko strúčikov cesnaku. Takto pripravené mäso opekáme v rúre na otáčacom ražni alebo na rošte. Pod ražň alebo rošt umiestnime pekáč na zachytenie vypečeného tuku. Počas pečenia nepolievame
iba potierame roztopeným maslom. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na porcie. Vypečený tuk
ktorý stiekol do pekáča trochu rozriedime vodou
premiešame a precedíme. Podávame so zemiakmi
dusenou zeleninou a s rozličnými šalátmi. Precedenú šťavu podávame osobitne v omáčniku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.