1000 g jahňacieho stehna
100 g údenej slaniny
150 ml kyslej smotany
100 g nakladaných uhoriek
100 ml oleja
1 cibuľa
1 lyžica horčice
1 čajová lyžička múky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso opatrne vykostíme tak
aby nestratilo formu. Slaninu a uhorky nakrájame na pásiky a prešpikujeme nimi stehno. Potom ho potrieme soľou a mletým čiernym korením. Prešpikované stehno opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji a vyberieme. Na tom istom oleji speníme nakrájanú cibuľu. Vložíme k nej mäso a dusíme na miernom ohni. Podľa potreby podlievame jahňacím vývarom alebo teplou vodou. Po 1 hodine dusenia mäso polejeme kyslou smotanou
potrieme horčicou a ešte 10 minút dusíme. Mäkké mäso nakrájame na plátky a upravíme na oválnej mise. Šťavu zahustíme čajovou lyžičkou múky
povaríme a nalejeme na mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.