1500 g jahňacieho stehna bez kosti
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice masla
250 ml bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
1 pór
4 mrkvy
1 malý zeler
6 stredne veľkých zemiakov
6 strúčikov cesnaku
250 ml zahustenej šťavy z pečeného mäsa
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
1 lyžica nasekanej mäty piepornej
zväzok mäty piepornej
mleté čierne korenie
soľ.
Jahňacie stehno umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cesnak rozotrieme so soľou a natrieme ním mäso. Posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a nasekanou mätou. Maslo rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom
pridáme paradajky a mäsovú šťavu a prikryté dusíme asi 45 minút. Zemiaky a zeleninu očistíme
nakrájame na väčšie kusy
pridáme k mäsu a dusíme v rúre predhriatej na 220 oC ďalších 45 minút. Šťavu pred podávaním ešte raz ochutíme a zjemníme smotanou a nasekanou mätou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.