1 jahňacie stehno
100 g čerstvých húb
250 ml kyslej smotany
2 cibule
20 g hladkej múky
50 g masti
zelená petržlenová vňať
soľ.
Jahňacie stehno odblaníme a opražíme na rozpálenej masti. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu
posypeme zelenou petržlenovou vňaťou
osolíme a pečieme prikryté asi 30 minút. Pridáme na plátky nakrájané huby
opäť prikryjeme a udusíme domäkka. Potom mäso odkryjeme a zapečieme. Upečené mäso vyberieme
šťavu zahustíme hladkou múkou a povaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu. Mäso vykostíme
nakrájame na tenké plátky a prehrejeme v pripravenej omáčke. Podľa chuti môžme okysliť a osladiť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.