250 ml šľahačkovej smotany
1 vajce
1 vanilkový cukor
1 PL práškového cukru
150 g jahôd
Citrónová šťava
Do misky dáme jeden žĺtok
pridáme vanilkový a práškový cukor a vymiešame do peny. Rozmixujeme jahody
vyšľaháme šľahačku a bielko. Do bielka pridáme šľahačku
žĺtok s cukrom a premiešame. Nakoniec primiešame jahody a podľa chuti citrónovú šťavu. Zmrzlinovú zmes dáme do dózy alebo nanukových formičiek a necháme zamraziť.
Zdroj: http://www.akosatorobi.sk/video/1314/jahodova-zmrzlina-ako-si-ju-pripravit-doma
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.