1 balíček detských piškót
ovocná šťava alebo likér
Krém: 2 lyžice želatíny
1 dl mlieka
3 kelímky bieleho jogurtu
3-4 lyžice práškového cukru
1 balíček vanilínového cukru
250 g jahôd
Rôsol: 1 l ovocnej šťavy
1 l vody
1 balíček pudingového prášku s jahodovou príchuťou
Na ozdobenie: šľahačka
jahody
Dno aj steny tortovej formy vyložíme piškótami
ktoré sme pokvapkali ovocnou šťavou alebo
likérom. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme napučať. Biely jogurt
cukor
rozpustenú želatínu a jahody našľaháme do hladkého krému. Na piškóty rozotrieme polovicu
krému
pokryjeme piškótami a zakryjeme zostávajúcim krémom. Z ovocnej šťavy
vody a pudingového
prášku uvaríme rôsol. Jahody ozdobne rozložíme na povrch krému a zalejeme ich rôsolom. Tortu necháme stuhnúť a odležať v chladničke.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.