Ovocné pyré: 500 g zaváraných jahôd
1 lyžica pomarančového likéru (alebo kompótovej šťavy)
šťava z 1 citróna. Krém: 250 ml smotany na šľahanie
6 plátkov žlatíny (žlatína v prášku)
200 g tvarohu
90 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru.
Jahody zlejeme a necháme odkvapkať. Premiešame s likérom a citrónovou šťavou. Pomixujeme alebo pretrieme cez sitko. Želatínu necháme napučať v chladnej vode
práškovú pripravíme podľa návodu. Smotanu vyšľaháme a dáme na chladné miesto. Tvaroh vymiešame s cukrom
vanilkovým cukrom a jahodovým pyré na krém. Vyžmýkanú žlatínu rozpustíme v štvrtine krému
ktorý sme zohriali nad parou. Pridáme zvyšný krém. Ak používame práškovú žlatínu
vlažnú ju primiešame do krému. Potom po častiach pridáme chladnú šľahačku. Krém vylejeme do misy
zarovnáme povrch a na 2 hodiny dáme do mrazničky. Zo stuhnutého krému polievkovou lyžicou vykrajujeme slzičky
naaranžujeme ich na dezertný tanier a ozdobíme šľahačkou
nastrúhanou čokoládou alebo ovocím.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.