Cesto:250 g hladkej muky
150 g lieskovych orieskov
3 zltka
stipka soli
1 lyzicka pernikoveho korenia
200 g praskoveho cukru
200 g maslovych vlociek (nastruhane maslo);Plnka- parizsky krem: 140 g kryst.cukru
2 vajcia
1 lyzica kakaa;Cokoladova poleva: 100 g cok.na varenie na hrubo nalamana
4 pol.lyzice mlieka
100 g praskoveho cukru
100 g masla
Cesto: z prisad vypracujeme hladke cesto
vytvarujeme gulu
zabalime do folie a ulozime na 30 minut do chladnicky. Potom vyvalkame a vykrajujeme rozne tvary po 2Plnka: prisady nad parou vymiesame
nechame celkom vychladnut
primiesame 20 dkg masla. Plnkou lepime keksy.Poleva: prisady povarime a namacame keksy
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.