100 g kuchynsky upravenej sépie
100 g mäsa z mušlí
100 g kreviet
200 ml bieleho vína
1 červená paprika
1 menšia konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
1 zväzok jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
100 g rezancov do polievky
4 lyžice olivového oleja
750 ml mäsového vývaru
1 bobkový list
2 klinčeky
1 lyžica nasekanej bazalky
zväzok pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotretý so soľou. Pridáme očistenú zeleninu nakrájanú na prúžky a krátko opražíme. Pridáme sépiu
mäso z mušlí
krevety a paradajky z konzervy
zalejeme biely vínom a mäsovým vývarom a povaríme asi 10 minút. Potom pridáme bobkový list
klinčeky a rezance a povaríme ďalších 5 minút. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a nasekanou bazalkou
posypeme pažítkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.