mladé karfioly
200 g vylúpaného zeleného hrášku
2 mrkvy
1 petržlen
1 mladý kaleráb
1 cibuľa
olej
1300 ml mäsového vývaru (instant)
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
soľ.
Jarnú polievku pripravíme z mladej a čerstvej zeleniny
aby mala charakteristickú chuť a vôňu. Karfioly rozoberieme na ružičky
mrkvu
petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame. Zeleninu dôkladne umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
odstavíme
primiešame mletú červenú papriku a vrátime nad plameň. Pridáme rozobratý karfiol
vylúpaný hrášok
nakrájanú mrkvu
kaleráb a petržlen. Prikryjeme a dusíme asi 15 minút. Zalejeme jemným mäsovým vývarom (vodou)
dosolíme a varíme domäkka. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.