2 L vody
350 g ľubovoľnej zeleniny ( v zime mrazenej) 2 ČL vegety
1 kocka slepačieho bujónu
soľ
petržlenová vňať
Halušky :
1 vajce
3 PL detskej krupice
štipka prášku do pečiva
1 PL tuku alebo oleja
Očistenú a umytú zeleninu dáme variť do vody. Prichutíme soľou
bujónom a uvaríme do mäkka.
V miske vymiešame vajce s krupicou
pridáme tuk
prášok do pečiva a necháme chvíľu postáť. Malou lyžičkou robíme halušky
ktoré vkladáme do vriacej polievky. Chvíľu povaríme
kým halušky nevyplávajú na povrch. Na koniec pridáme petržlenovú vňať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.