200 g krvi
200 g varených krúp
vývar z kostí a cibule
cesnak
majorán
mleté nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Do vriaceho vývaru z kostí
prípadne z mäsa alebo z varených mastných výrobkov a cibule pozvoľna a za stáleho miešania primiešame uvarené
krvou dostatočne sfarbené krúpy a všetko dokonale prevaríme. Pridáme pomletý cesnak
polievku osolíme a okoreníme. Krv v polievke musí byť dostatočne prevarená. Polievku nie je vhodné skladovať
treba ju spotrebovať ešte v ten istý deň.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.