250 g vareného údeného jazyka
100 g syrokrému
50 g rastlinného nátierkového masla
4 lyžice hustej lahôdkovej smotany
1 nastrúhaná cibuľa
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do nádoby
v ktorej pripravíme nátierku
dáme na mäsovom mlynčeku pomletý údený jazyk
maslo
rozotretý syrokrém
hustú smotanu
cibuľu
horčicu a soľ podľa potreby. Všetko dobre premiešame na vláčnu nátierku
aby sa dala dobre natierať. Natierame na chlieb alebo pečivo
či sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.