2 až 3 teľacie (alebo bravčové) jazyky
50 g masla
1 až 2 mrkvy
polovička zeleru
10 zelených (alebo čiernych olív)
1 cibuľa
50 ml oleja
500 ml hovädzieho vývaru
na hrot noža fenikla a bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Jazyky umyjeme a uvaríme v osolenej vode (asi hodinu). Potom ich niekoľkokrát prepláchneme studenou vodou a olúpeme. Na pekáči rozpálime olej
roztopíme maslo
pridáme očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na plátky
cibuľu nakrájanú nadrobno
fenikel
bazalku a podusíme za stáleho miešania niekoľko minút. Potom pridáme olúpané jazyky nakrájané na plátky
osolíme
okoreníme
prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút. Mäkké jazyky vyberieme a dáme na teplé miesto. Šťavu vydusíme na tuk
podlejeme vývarom
opäť povaríme
precedíme
pridáme vykôstkované a nakrájané olivy
chvíľu povaríme a nalejeme na plátky jazykov na zohriatej mise.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.