150 g syra
200 g čerstvých šampiňónov
200 g sterilizovaných húb (v slanom náleve)
200 g cibule
150 g kečupu
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
soľ
korenie
majorán
oregano
tuk na vymastenie plechu.
Pripravíme si cesto. Čerstvé šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Sterilizované huby nakrájame podľa potreby
očistenú cibuľu nakrájame na kolieska
cesnak nadrobno nasekáme a syr nastrúhame. Cesto dáme na múkou pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na pripravený plech. Povrch cesta potrieme kečupom a naukladáme naň striedavo čerstvé a sterilizované huby. Navrch rozložíme kolieska cibule. Všetko osolíme a posypeme nasekaným cesnakom
oreganom a majoránom. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia pizzu kontrolujeme a okraje potrieme vodou alebo vajíčkom. Pred dopečením pizzu posypeme nastrúhaným syrom a dáme ju ešte asi na 5 minút zapiecť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.