1500 g jelenieho stehna
200 g slaniny s kožou
40 g soli
300 g koreňovej zeleniny
50 g cukru
200 g slivkového lekváru
divoké korenie
bobkový list
čierne korenie
100 g rajčiakového pretlaku
150 g citrónov
200 ml červeného vína
500 g hruškového kompótu
100 g hladkej múky
1700g vývaru z kostí diviny
150 g šípkového džmu
200 g cibule
Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny
ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie
rajčiakový pretlak
slivkový lekvár. Omáčku zahustíme tmavou zápražkou
alebo strúhaným perníkom. Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom. Jelenie stehno nakrájame
osolíme
okoreníme
necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme. Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džmom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.