1500 g jelenieho stehna
 200 g slaniny s kožou
 40 g soli
 300 g koreňovej zeleniny
 50 g cukru
 200 g slivkového lekváru
 divoké korenie
 bobkový list
 čierne korenie
 100 g rajčiakového pretlaku
 150 g citrónov
 200 ml červeného vína
 500 g hruškového kompótu
 100 g hladkej múky
 1700g vývaru z kostí diviny
 150 g šípkového džmu
 200 g cibule 
            
                Pripravíme si tmavý základ zo zeleniny
 ktorý dotmava orestujeme. Pridáme divoké korenie
 rajčiakový pretlak
 slivkový lekvár. Omáčku zahustíme tmavou zápražkou
 alebo strúhaným perníkom. Dobre povaríme a dochutíme červeným vínom.  Jelenie stehno nakrájame
 osolíme
 okoreníme
 necháme odležať v oleji a pred podávaním opečieme. Jedlo ozdobíme plátkom opečenej slaniny a hruškou naplnenou šípkovým džmom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.