200 g jeleních kostí
200 g predného jelenieho mäsa
30 g masti
30 g hladkej múky
100 g šampiňónov
300 ml mlieka
100 g zeleného hrášku
1500 ml vody
muškátový kvet
soľ.
Kosti rozsekneme
umyjeme a spolu s mäsom vložíme do studenej vody. Uvedieme do varu a pomaly varíme asi 2 hodiny. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
zalejeme trochou vývaru a ochutíme nastrúhaným muškátovým kvetom. Rozmiešame a povaríme. Primiešame očistené a na plátky nakrájané šampiňóny
vylúpaný zelený hrášok a uvarené
nakrájané mäso. Zalejeme precedeným jelením vývarom a varíme domäkka. Zjemníme mliekom a podľa chuti osolíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.