2 lyžice múky
25 g tuku
1/2 šálky mäsového vývaru
1/2 pohára bieleho vína
150-200 g kuracích pŕs
100-150 g uvarených kuracích žalúdkov alebo pečene
3-4 lyžice postrúhaného syra
korenie
soľ
1/2 citróna
Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata
podlejeme horúcim mäsovým vývarom
prilejeme víno
pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso
jednu a pol lyžice postrúhaného syra
okoreníme a necháme prejsť varom. Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky
posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku. V horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata. Hotové ozdobíme kolieskami citróna a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.