500 ml smotany na šľahanie
2 lyžice instantnej kávy
3 lyžice cukru
4 žĺtky
1 bielok.
Instantnú kávu
2 lyžice cukru
žĺtky a 2 lyžice smotany vyšľaháme do peny. Penu dáme do formy a varíme 3 minúty pri výkone 360 W. Každých 30 sekúnd pomiešame. Po vybratí z mikrovlnej rúry krém miešame
kým nevychladne. Zvyšnú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a tri štvrtiny zamiešame do krému. Bielok vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh a tiež zapracujeme do krému. Krémom naplníme ozdobné poháre a ozdobíme zvyšnou šľahačkou. Tip: Kávu môžme nahradiť kakaovým práškom. Ak je kakao sladené
množstvo cukru na prípravu krému zredukujeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.