1200 g teľacieho mäsa z pleca
250 ml kyslej smotany
500 g cibule
150 ml oleja
30 g mletej červenej papriky
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
1000 ml mäsového vývaru (instant)
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice múky
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Opražíme na oleji
znížime teplotu
primiešame červenú papriku a pretlak. Zalejeme vývarom a varíme. Strúčiky cesnaku očistíme. Pridáme mäso
osolíme
okoreníme
pretlačíme cesnak a premiešame. Prikryjeme pokrievkou
necháme malý otvor na unikanie pary a pomaly dusíme na minime asi 40 minút. Mäso malým sitkom vyberieme z hrnca a odložíme na teplé miesto. Kyslú smotanu zatrepeme 2 lyžicami múky
vmiešame do omáčky a za stáleho miešania varíme asi 4 minúty. Pridáme mäso a varíme na minime ešte 5 minút. Podávame s kysnutou knedľou
prípadne varenými cestovinami a hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.