3 stredne veľké zemiaky
 3 lyžice nakrájanej koreňovej zeleniny
 1 pór
 1 menšia cibuľa
 majorán
 1200 ml vody alebo vývaru (instant)
 1 až 2 strúčiky cesnaku
 rasca
 1 a pol lyžice hladkej múky na zápražku
 1 lyžica masla
 2 lyžice krúp
 hrsť sušených húb
 štipka ďumbieru
 zelená alebo sušená zelerová a petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Na časti masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu
 zalejeme vývarom alebo vodou
 pridáme huby
 omyté krúpy a na kocky nakrájané zemiaky. Povaríme asi 10 minút. 	Osobitne urobíme zo zvyšku masla a múky zápražku
 po častiach ju zalejeme vodou
 rozmiešame
 povaríme asi 10 minút a zmiešame s ostatným. 	Podľa chuti osolíme
 pridáme ďumbier
 zeleninovú vňať a ešte asi 10 minút povaríme. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.