1 šalátová uhorka
4 malé cibuľky
2 paradajky
2 poháre jogurtu
zelená petržlenová vňať
kôpor
1 lyžica mletej rasce
mleté biele korenie
soľ.
Uhorku nakrájame na veľmi tenké kolieska
jadrá odstránime a kolieska uhorky rozštvrtíme. Pridáme malé cibuľky nakrájané nadrobno
osolíme
premiešame a odložíme do chladu na 30 minút. Potom zmes dáme do misy
pridáme olúpané rozštvrtené paradajky
zbavené jadier
nasekanú zelenú petržlenovú vňať
kôpor a zľahka premiešame. Jogurt rozmiešame a nalejeme na uhorkovú zmes
ktorú osolíme
okoreníme rascou
mletým bielym korením a odložíme do chladničky asi na 1 hodinu. Podávame studený
ozdobený čerstvým kôprom a s chlebom natretým maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.