2 vajcia
250 ml vlažného mlieka
50 g masla (alebo rastlinného tuku)
med
400 g polohrubej múky
35 g droždia
35 g práškového cukru
soľ.
Do preosiatej múky rozdrobíme droždie
pridáme cukor a 3 lyžice mlieka. Rozmiešame na kašičku a pripravíme si kvások. Potom pridáme 1 rozšľahané vajce
zmäknuté maslo
štipku soli
všetko zamiešame do mlieka a urobíme cesto
ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto potom vyklopíme na pomúčenú dosku
vyvaľkáme na prst hrubý plát a povykrajujeme malé kolieska
ktoré ozdobíme vidličkou. Uložíme na vymastený plech
necháme chvíľu kysnúť
potrieme vyšľahaným vajcom a upečieme doružova. Podávame poliate roztopeným medom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.