600 g čerstvých húb
2 vajcia
2 žmle
1 lyžica sardelovej masti
3 lyžice mlieka
20 g masti
40 g masti
1 cibuľa
tuk na vyprážanie
strúhanka
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Čerstvé hríbovité huby očistíme
umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť. Žemle nakrájame
sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou
rozšľahanými vajciami a korením. Vzniknutú zmes primiešame k hubám
pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z pripravenej zmesi sformujeme rezne
obalíme ich preosiatou strúhankou a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.