500 g údeného mäsa nakrájaného na plátky (morčacie prsia)
50 g kyslej smotany
75 g majonézy
1 pomaranč
1 bageta
žrucha (petržlenová vňať)
mleté čierne korenie
soľ.
Pomaranč olúpeme a v miske nakrájame mesiačiky na plátky. Vytečenú šťavu zmiešame s kyslou smotanou a majonézou. Ochutíme soľou a korením. Bagetu vodorovne prerežme
natrieme ochutenou majonézou
na jednu polovicu položíme tenké plátky údeného mäsa. Na mäso dáme nakrájaný pomaranč
posypeme nasekanou žruchou a prikryjeme druhou polovicou bagety. Bagetu rozrežme na 6 častí.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.