1 kačica
100 g masla
hrnček ananásu nakrájaného nadrobno (najlepšie čerstvého)
100 ml ananásovej šťavy
300 ml dezertného vína
1 lyžica oleja
šťava z polovice citróna
nastrúhaná kôra a šťava z 1 pomaranča
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Kačicu vypitveme
rozštvrtíme a dáme na pekáč. Prilejeme olej
ananásovú šťavu a víno
posypeme soľou a mletým bielym korením
pokvapkáme citrónovou šťavou a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 1 hodinu (podľa veľkosti kačice). Počas pečenia často polievame vypečenou šťavou. Do masla zamiešame pomarančovú šťavu
prilejeme vypečenú šťavu z kačice
premiešame
pridáme podľa potreby vodu a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Nakoniec do omáčky zamiešame pomarančovú kôru a nakrájaný ananás. Omáčku podávame osobitne.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.