1 kačica
soľ
50 g slaniny
40 g kačacej masti
80 g koreňovej zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
kúsok očistenej citrónovej kôry
2 lyžice octu
1 cibuľa
4 zrnká čierneho a 2 zrnká nového korenia
na hrot noža tymianu
1 malý bobkový list
1 klinček
20 g masti
20 g hladkej múky a 10 g cukru na zápražku
1 dl červeného vína
šťava z polovice citróna
Vypitvanú
očistenú kačicu osolíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Na kačacej masti doružova opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu
pridáme všetky koreniny
očistenú citrónovú kôru
trocha mäsového vývaru a ocot. Do tohto základu vložíme pripravenú kačicu a prikrytú dusíme v rúre do mäkka. Počas dusenia podlievame polievkou
alebo horúcou vodou. Kačicu vyberieme zo šťavy a odložíme na teplé miesto. Z múky
masti a cukru pripravíme červenú zápražku
rozriedime je precedenou a pretretou šťavou z kačice a podľa potreby ešte aj polievkou. Nakoniec omáčku okyslíme citrónovou šťavou
prilejeme červené víno a ešte trocha povaríme. Kačicu môžeme pred podávaním rozdeliť na menšie porcie a šťavu naliať do omáčnika. Podávame s dusenou červenou kapustou a vyprážanými zemiakovými knedličkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.