1 kačica (1300 g)
30 g masla
300 g šalotky
2 lyžice zeleného korenia
1 čajová lyžička cukru
soľ.
Kačicu umyjeme
zvnútra aj zvonku osolíme a dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 20 minút. Potom kožku poprepichujeme vidličkou a pečieme ďalších 40 minút. Medzitým prelejeme šalotku vriacou vodou a necháme ju pôsobiť asi 1 hodinu. Cibuľky očistíme a so zeleným korením na horúcom oleji dusíme asi 15 minút. Za stáleho miešania dusíme
až kým šalotky nezhnednú. Pridáme cukor a biele víno a opäť dusíme ešte 15 minút. Podávame s udusenou cibuľkou a zeleným korením. Ako prílohu podávame ryžu alebo zemiaky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.