2000 g kačice
150 ml červeného vína
3 nasekané jarné cibuľky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
1 čajová lyžička cukru
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
1 čajová lyžička soli.
Kačicu vložíme do veľkej nádoby. Prilejeme toľko vody
aby bola ponorená
a varíme ju asi 7 minút. Kačicu vyberieme a dobre ju osušíme. Všetky zvyšujúce prísady okrem kukuričného škrobu zmiešame. Kačicu vložíme do hlbokej misy a tú postavíme na parák. Kačicu polejeme vínovou zmesou
prikryjeme ju a varíme v pare asi 3 hodiny až je mäkká. Kačicu vyberieme a tekutinu
v ktorej sa varila
precedíme. Položíme ju na servírovaciu misu vcelku alebo nakrájanú na plátky. Tekutinu zmiešame s kukuričným škrobom. Uvedieme ju do varu a miešame do zhustnutia. Nalejeme ju na kačicu a ihneď podávame
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.