1 kačica
300 g šunky
soľ
olej
mleté čierne korenie
1 lyžica hladkej múky
2 dl dobrého vína
200 g zeleného hrášku
Na pekáč dáme 3 lyžice oleja a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme po obidvoch stranách
podlejeme vodou alebo vývarom
trochu okoreníme
podlejeme vínom a pečieme. Upečenú pokrájame a ukladáme na teplú misu. Masť zlejeme a zostatok šťavy zahustíme múkou
podusíme a polejeme ňou kačicu. Obložíme zeleným hráškom a šunkou. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.