Mlieko (podľa potreby)
soľ.
Kajmak pripravujeme v drevenej nádobe
ktorú vymastíme maslom alebo starým kajmakom. Mlieko prevaríme a nalejeme do viacerých polievkových tanierov (čím širší je tanier
tým viac smotany sa usadí na povrchu). Keď vychladne
začneme z neho zberať smotanu
ktorú dávame do drevenej nádoby. Každú vrstvu osolíme. Keď je nádoba plná
prikryjeme ju obrúskom a drevenou pokrievkou a odložíme na chladné miesto. Najchutnejší kajmak sa pripravuje z ovčieho mlieka. Podáva sa ako predjedlo ku kukuričnej kaši a k lievancom
alebo ako príloha k rôznym mäsitým a zeleninovým jedlám.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.