200 g teľacieho mäsa
8 väčších kalerábov
30 g ementálu
1 vajce
1 cibuľa
mäsový (hydinový vývar)
olej
1 lyžica mlieka
1 lyžica masti na vymastenie misy
1 lyžica strúhanky
1 čajová lyžička nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Teľacie mäso nakrájame na malé kocky. Kaleráby očistíme a dužinu čiastočne vydlabeme. Cibuľu nasekáme nadrobno
speníme v rozpálenom oleji
pridáme mäso
opražíme
osolíme a okoreníme. Podlejeme dvoma lyžicami mäsového vývaru a udusíme domäkka. Pridáme nasekanú vydlabanú dužinu z kalerábov
trochu podusíme
odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty zamiešame vajce
petržlenovú vňať
strúhanku a mlieko. Pripravenou zmesou naplníme kaleráby
uložíme ich do vymastenej ohňovzdornej misy
podlejeme mäsovým vývarom. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď sú kaleráby mäkké
posypeme ich nastrúhaným syrom a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.