400 g kalerábu
40 g nastrúhaného parmezánu
1 lyžica olivového oleja alebo masla
150 ml mäsového (alebo zeleninového vývaru)
1 cibuľa
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.
Plochú nádobu vytrieme olivovým olejom alebo maslom. Kaleráb olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na plátky 1 až 2 mm hrubé. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Kaleráb navrstvíme do nádoby. Každú vrstvu posypeme soľou
čiernym korením
muškátovým orieškom
nasekanou cibuľou a časťou parmezánu. Navrch dáme vrstvu kalerábu a zalejeme vývarom. Posypeme zvyšným parmezánom. Prikryjeme a dusíme 10 minút pri výkone 600 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.