3 vajcia
2 kaleráby
200 g zeleného špenátu
arašidové oriešky
3 lyžice ovocného octu
3 lyžice oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
1 viazanička pažítky
1 viazanička kôpru
práškový cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Vajcia uvaríme natvrdo
vychladnuté ich očistíme a nadrobno nakrájame. Vňate umyjeme a najemno nasekáme. Z octu
5 lyžíc vody
soli
korenia a cukru urobíme nálev a odložíme ho nabok. Kaleráby umyjeme
nakrájame ich na plátky a asi 5 minút ich povaríme v osolenej vode. Potom kaleráb a špenát vložíme do misky
prelejeme nálevom
pridáme ostatné suroviny a dáme asi na 15 minút odležať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.