100 g nadrobno nakrájaného surového bravčového mäsa (alebo slaniny)
450 g olúpaných kreviet
2 rozotreté strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky). Omáčka: 2 zľahka ušľahané vajcia
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
lyžica svetlej sójovej omáčky
3 nasekané jarné cibuľky
1 lyžica kukuričného škrobu (zmiešaného s 2 lyžicami vývaru alebo vody)
250 ml vývaru (alebo vody)
1 čajová lyžička cukru.
Vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja. Pridáme cesnak a pražíme asi 1 minútu. Pridáme krevety
miešame a oprážame asi 5 minút. Preložíme ich na misu a udržiavame v teple. Do woku nalejeme zvyšný olej a pražíme ďumbier s bravčovým mäsom asi 4 minúty
až zmenia farbu. Pridáme zmiešané prísady do omáčky a povaríme ich asi 1 minútu. Pridáme rozšľahané vajcia a varíme bez miešania asi 2 minúty
dokiaľ sa nezrazia. Vajcovú zmes naložíme lyžicou na krevety.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.