4 porcie kapra
4 lyžice oleja
4 cibule
mletá rasca
citrónová šťava
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené porcie kapra osolíme
okoreníme
prudko opečieme v rozpálenom oleji
vyberieme a odložíme na teplé miesto. V oleji po opekaní speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme rascu a mletú červenú papriku
vložíme porcie kapra
podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s opražným chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.