4 porcie kapra
 4 lyžice oleja
 4 cibule
 mletá rasca
 citrónová šťava
 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Očistené porcie kapra osolíme
 okoreníme
 prudko opečieme v rozpálenom oleji
 vyberieme a odložíme na teplé miesto.   	V oleji po opekaní speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
 pridáme rascu a mletú červenú papriku
 vložíme porcie kapra
 podlejeme vodou a prikryté udusíme domäkka. Posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou. 	Podávame s opražným chlebom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.