kapor
50 g masla
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
8 zrniek celého čierneho korenia
4 zrnká nového korenia
1 citrón
1 bobkový list
50 g zaváraných ríbezlí
soľ
práškový cukor
2 lyžice hladkej múky
50 g sušených sliviek
40 g perníka
40g mandlí
4 dl čierneho piva
2 lyžice hrozienok
trochu kari korenia
krv z kapra
Na polovici masla opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejeme pivom
pridáme korenie
ríbezle
postrúhanú citrónovú kôru
všetko posolíme a varíme asi 30 minút. Zo zvyšku masla a múky urobíme svetlú zápražku
zalejeme vodou a primiešame do omáčky. Pridáme pomletý perník povaríme 10 minút a okyslíme citrónom. Omáčku scedíme
vložíme do nej pokrájaného kapra
pridáme hrozienka
sušené slivky a pomaly varíme minút. Nakoniec pridáme posekané mandle a podávame s knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.