1 kapor (asi 1200 g)
100 ml bieleho vína
300 g zelenej papriky
300 g paradajok
100 g cibule
250 ml oleja
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Kapra očistíme
sparíme a osušíme. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať
papriku nakrájanú na pásiky
olúpané a nakrájané paradajky
ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zeleninu udusíme domäkka. Zároveň šťavu vydusíme tak
aby vznikla hustá omáčka. Pripraveného kapra naplníme zeleninovou zmesou a otvor uzavrieme špáradlom. Plneného kapra dáme do vymastenej ohňovzdornej nádoby a polejeme zeleninovou omáčkou. Pri miernej teplote ho upečieme domäkka
pričom ho podľa potreby podlievame vínom alebo teplou vodou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.