1 menší kapor
 3 vajcia
 50 g sterilizovaných šampiňónov
 3 mrkvy
 50 g sterilizovaných kapií
 2 lyžice kyslejšieho bieleho vína
 hladká múka
 tuk na vyprážanie
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Vyčisteného kapra nakrájame na porcie
 osolíme a okoreníme mletým korením. Do rozšľahaných vajec zamiešame sterilizované šampiňóny a sterilizované kapie nakrájané na tenké rezance. Rozriedime vínom
 osolíme a pridáme toľko múky
 aby vzniklo stredne husté cestíčko. Pripravené porcie kapra obalíme cestíčkom a ihneď vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. 	Vypražné porcie posypeme nastrúhanou mrkvou a podľa chuti môžme pokvapkať citrónovou šťavou. 	Podávame s varenými zemiakmi.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.