800 g kapra
100 g sterilizovaných šampiňónov
50 g sardelového masla
200 ml červeného vína
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice oleja
hladká múka
citrónová šťava
1 lyžica jemne nakrájanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Umytého a očisteného kapra rozporcujeme
osušíme
osolíme
okoreníme
poprášime múkou a opražíme v rozohriatom oleji. Zalejeme polovicou vína
pridáme šampiňóny nakrájané na plátky
sardelové maslo
nadrobno nasekanú cibuľu a rozotretý cesnak. Okoreníme a dusíme. Keď je takmer mäkký
polejeme ho zvyškom vína
pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Ochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.