800 g kapra
soľ
mleté čierne korenie
hladká múka
4 lyžice oleja
2 dl červeného vína
100 g sterilizovaných šampiňónov
50 g sardelového masla
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
citrónová šťava
1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
poprášime múkou a opražíme v rozohriato oleji. Potom zalejeme polovicou vína
pridáme šampiňóny pokrájané na plátky
sardelové maslo
cibuľu posekanú nadrobno a rozotretý cesnak
okoreníme mletým čiernym korením a dusíme. Keď je kapor takmer mäkký
polejeme ho zvyškom vína
pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme. Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.