1 kapor
 4 lyžice oleja
 100 g ementálu
 100 ml mlieka
 100 ml bieleho vína
 1 lyžica paradajkového pretlaku
 hydinový vývar
 1 lyžica hladkej múky
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Vyčisteného kapra nakrájame
 osolíme
 okoreníme
 poprášime múkou a opražíme v rozpálenom oleji. Podlejeme vínom a krátko podusíme. Potom ho pokvapkáme paradajkovým pretlakom
 podlejeme hydinovým vývarom a udusíme domäkka.  	Podlejeme mliekom
 ktoré sme rozmiešali s nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. 	Podávame so zemiakovou kašou.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.